To top

Ion Vărăniță: Omul la costum care cucerește lumea

27 Jul

Ion Vărăniță: Omul la costum care cucerește lumea

13838622_1217669544923673_645294877_o

Azi vreau să te invit la o discuție cu omul de afaceri Ion Vărăniță și cel care te învață cum să fii bogat. Asta pentru că cartea scrisă de el “Și tu poți fi bogat” a făcut înconjorul lumii și a devenit bestseller. Totuși acesta nu se oprește aici și îți pregătește un eveniment de bussines, dar și încă o carte care cu siguranță se va afla și în biblioteca ta personală. Dacă dorești să afli mai multe detalii din viața omului de afaceri, dar și despre surprizele pe care ți le pregătește, atunci te invit să citești interviul.

13838622_1217669544923673_645294877_o

1. Cum arată dimineața perfectă a lui Ion Vărăniță?

Dimineața perfectă pentru mine este întâlnind răsăritul soarelui și savurând o cafea rece.

2. Ce te-a inspirat de-a lungul timpului în atingerea succesului și ce te inspiră în continuare?

Sunt ferm convins, că fiecare dintre noi are o misiune în această lume. Dorința de a reuși să realizez misiunea mea pe pământ mă motiveaza zilnic.

3. Care este misiunea ta pe acest pământ?

Să aduc fericire omenilor.

13754656_1163905507001212_6263344276816665082_n
4. Ai suferit vreodată un eșec profesional, dacă da cum ai trecut peste?

Genul persoanelor care afirmă că tot timpul este bine, sunt acele persoane care nu recunosc că fiecare dintre noi are atât urcușuri cât și coborâșuri. Desigur că fiecare om, am avut și eu moment când și în afaceri și în viața personală suferim anumite eșecuri, dar asta ne ajuta să devenim mai puternici.

5.Te consideri o persoană influentă?

Dacă e sa privim per ansamblu, țin să influentez în sens pozitiv anumite decizii a anumitor oameni, dar în același timp fiecare din noi este influențat direct sau indirect.

6.Tu ești influențat de cineva?

Da. De Dumnezeu și de fiica mea.

7. Cum te descurci cu rolul de tata?

O sa fiu modest  și o să-mi dau o nota mică, cred că un 7 cu plus. Sunt perioade în care o văd pe Nona destul de rar, dar asta nu influențează sub nici o formă relația noastră. La capitolul tată, încerc să mă implic, dar am anumite scăpări datorită vieții dinamice pe care o am.

8. Cum e să faci politică în Republica Moldova?

La fel ca în oricare țară a lumii. Până la urmă cred că fiecare țară, datorită nivelului de cultura sau perioadei de tranziție sau stagnare în care se află într-un moment sau altul, influențează foarte mult și dinamismul activității politice a statului. Respectiv, Republica Moldova se află în acest moment într-o perioadă foarte importantă de modernizare a țării, ceea ce e bine. Lucrurile iau amploare, puțini sunt pregătiți pentru viteza care se dictează din afara țării. Până la urma trecem toți prin procesul simplu al globalizării și Moldova rămâne a fi doar o mică piesă din acel puzzle, dar la fel de importantă ca și celelalte state din restul lumii. Până la urma dacă lipsește o piesă nu avem tot puzzle-ul.

13615187_1163905510334545_2530920797680281007_n

9. Mai urmează și alte cărți după ,,Și tu poți fi bogat”?

După minunata carte și bestseller-ul ,,Și tu poți fi bogat”, desigur că urmează un nou bestseller până la finalul acestui an. Este o carte la care lucrez cu multa pasiune, devotament, disciplină și suflet. O carte în care pun tot ce e mai bun din mine, o carte superbă pentru bărbați, dar cred că o vor citi nemijlocit și femeile. Cartea se numește ,,Cum să cucerești o femeie”.

10. Ion Vărănița știe să cucerească o femeie?

A fi bărbat în adevăratul sens al cuvântului, înseamnă mai mult decât a afirma anumite calități. Atunci când vine vorba de o femeie, indiferent de vârstă, contează foarte mult atitudinea bărbatului față de femeie, grija, timpul pe care îl acordă. Dacă ar fi după mine, consider că femeia în general ar fi bine să faca doar ceea ce vrea ea, fie că e vorba de cele mai crazy things, iar misiunea bărbatului este doar să contribuie la zâmbetul, liniștea interioară, armonia și prosperitatea unei femei. Dacă este să vorbim despre mine ca bărbat nu mi-ar plăcea să mă etichetez întru-un fel sau altul, totuși mă respect enorm de mult, lucrez asupra mea în fiecare zi, ca în fiecare zi bărbatul Ion Vărăniță să devină și mai bărbat decât este.

11.La ce proiecte lucrezi în prezent?

Global Bissnes Era, Global Banking Era, Global Web Era și desigur la ordinea zilei multe întâlniri de afaceri, studierea și semnarea contractelor, ceea ce eu ador foarte mult. Plus inovația Business-ului Global, eveniment ce pornește din Republica Moldova și face înconjorul lumii.

12. Pentru care categorie de oameni este organizat evenimentul Inovația Bussinesului Global?

Acest eveniment este strict pentru oamenii din sfera afacerilor, indiferent de domeniu, e pentru cei care tind să pornească o afacere sau deja a pus bazele uneia. De fapt, îi vom ajuta să înțeleagă cum e să facă o afacere la nivel mondial.

13. Spune-mi de ce ar trebui oamenii să participe la acest eveniment?

Dacă este să le luăm pe rând și să menționăm ca invitații de onoare a evenimentului sunt președintele țării, prim ministrul, miniștrii, ambasadorii, cred ca deja avem suficiente argumente. Plus că este vorba de un eveniment care va da puls etapei de modernizare a țării.

14. Ce preț vor avea biletele?

Din câte am înteles de la echipa care se va ocupa de vânzarea biletelor, prețurile standart sunt de 100 euro, VIP 300 euro, cu tendința de a se mări prețurile într-o perioadă de vreo 10-12 zile. Vor fi concursuri, vor fi premii, fiecare din participanții vor primi cadouri, pentru că îmi place să fac cadouri.

15.Un om de afaceri trebuie să aiba grijă de imaginea și stilul personal. Pe tine cine te ajută să îți alegi ținutele?

Sigur că îmi place și mie să o fac pe stilistul, și cred că îmi iese destul de bine, dar la fel ca fiecare om de afaceri care are o viață dinamică, de multe ori apelez la sfaturile stiliștilor și din țară și de peste hotare. Avem persoane foarte profesioniste în domeniu în Republica Moldova. Până la urmă este important să mă simt bine în haina pe care o îmbrac și încerc să țin cont de tendințe, dar îmi place să am propriul stil și cred că nu voi renunța niciodată la asta.

13633328_1521495924542792_678912938_o

16.Cum crezi, care este cea mai frumoasă perioada din viața unui bărbat?

Cred ca cea mai frumoasă perioada în viața unui bărbat începe atunci când conștientizează că este bărbat, că nu are dreptul la greșeli. Desigur că aici e inevitabil ingredientul principal, acea femeie la care a visat toată viața. Dacă este să vorbim de mine trec prin o perioadă extrem de importantă a vieții mele, la fel ca în fiecare zi, doar că de ceva timp soarele luminează și mai tare.

17. Te simți un bărbat fericit?

Nu doar mă simt, sunt un bărbat fericit.

18. Ce este pentru tine fericirea?
Femeie
Evoluție
Renaștere
Iubire
Copii
Instinct
Respect
Energie
Afaceri

19. Cât costă o consulație cu Ion Vărăniță?

De la 100 până la 1.000.000 de dolari.

20. Cât costă să ajuți pe cineva să scrie un Business Plan?

De la 1000 până la 10. 000 de dolari.

21. Ce urare ai pentru cititorii Fashion Bobor?

Cititorilor aș vrea să le transmit să citească minunatele articole publicate pe Fashion Bobor și în special bărbaților să își regăsească stilul vestimentar care să le ofere încredere și clasă. Dacă nu au inspirația deplină, atunci să apeleze la sfaturile experților, doi dintre cei mai buni din țară la moment, fiind Sofia Palade și Serghei Grigor.

Fotograf: Dima Iacovlev 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.