To top

Doina Țapordei- Despre trucuri stilistice şi trendurile sezonului de toamnă- iarnă 2017

3 Sep

Doina Țapordei- Despre trucuri stilistice şi trendurile sezonului de toamnă- iarnă 2017

18698499_660823324110439_4693640125882344533_n

Tânără şi ambiţioasă, Doina Tapordei a reuşit să-şi facă o carieră de succes în domeniul modei tocmai la Frankfurt. Zilnic îşi bucură prietenii de pe reţelele de socializare publicând poze cu ultimele sale lucrări efectuate în calitate de stilist pentru casa de modă August Pfüller. Despre modă din Germania, trucuri vestimentare, dar şi trendurile sezonului următor ne povesteşte Doina în interviul de astăzi.

1) Când şi de ce ai hotărât să te muţi în Germania?

Am decis să ne mutăm în Germania, împreună cu soţul, aproximativ cu un an jumătate în urmă. Deşi eram ambii implicaţi în diverse proiecte şi încercam să evoluăm pe plan carieristic, eram conştienţi de faptul că în R.Moldova nu vom fi împliniţi şi nu vom reuşi să obţinem exact ceea ce ne dorim, oricât de mult nu am munci pentru asta. Iar noi suntem ambii workaholici. Astfel a început aventura noastră.

20604334_691751997684238_4456219692049541486_n

2) Cum a început cariera ta în domeniul modei în Frankfurt?

La început mi s-a părut imposibil să găsesc un job potrivit pentru mine în domeniul modei, anume în Frankfurt, care în primul rând, e un centru financiar. Însă nimic nu mă motivează mai mult decât provocarea. Mi-am zis că îmi voi urma visul oricât de dificil n-ar fi. Am exclus din start alternativele sau alte domenii de activitate.
Mi-am pregătit CV-ul, am adunat scrisori de recomandare, am studiat bine ofertele de muncă şi cerinţele, după care am trimis aplicaţiile la companiile care mi s-au părut potrivite profilului meu.
Fiind în căutări, am dat de pagina web a casei de modă August Pfüller. Am analizat reţelele lor de socializare, am citit istoria, le-am făcut o vizită şi am decis să aplic în pofida faptului că nu aveau poziţii deschise la moment. Erau exact ce căutăm. Un Multibrand Store, înfiinţat în 1878, fiind condus de cea de-a şasea generaţie Pfüller. Ei lucrează cu brand-uri precum: Valentino, Givenchy, Saint Laurent, Balenciaga, Chloe, Celine, Isabel Marant, Stella McCartney şi multe altele.
În scurt timp mi-au răspuns şi m-au invitat la interviu. Şi acum îmi amintesc fiecare emoţie trăită atunci. Am fost angajată iniţial part-time, în calitate de style advisor şi sales consultant. În scurt timp am fost promovată, astfel am început să mă implic mai mult în social media marketing, dar şi merchandising.
Iar după ce i-am prezentat domnului Pfüller o idee care va influenţa pozitiv asupra vânzărilor, dar şi imaginea companiei, am luat cea de-a doua promovare şi contract full time prelungit.
Astfel, după iniţiativa mea de a crea website-ul companiei cu un nou design şi o altă strategie de marketing, în septembrie urmează să relansăm pagina web, urmată de o serie de proiecte. Responsabilităţile mele de acum sunt: crearea content-ului, organizarea campaniilor de publicitate, la fel styling-ul şi promovarea acestora în sfera social media.

20429719_689391337920304_9095176166755148639_n

3) Cât de dezvoltat este acest domeniu în Germania şi care sunt posibilităţile de afirmare?

De fapt moda şi lifestyle-ul în Frankfurt sunt extrem de dezvoltate. Cu cât mai mult mă aprofundez în domeniu, cu atât mai mult sesizez că frankfurtezii acordă o atenţie sporită felului în care arată, imaginii, dress code-ului, dar şi tendinţelor, ceea ce înseamnă că cererea pe piaţă este extrem de mare, la fel şi oferta.
Germanii pun mare accent pe calitate, stofă, dar şi brand.
Posibilităţile de afirmare trebuie să le creezi singur. E important să te afli în sfera potrivită activităţii tale şi să fii înconjurat de oamenii potriviţi. Însă cu siguranţă nu există o “cheie a succesului”. Totul e individual şi depinde de personalitatea, cunoştinţele şi încăpăţânarea fiecăruia.

4) Ai job-uri atât în Germania, cât şi în Moldova. Cum reuşeşti să faci faţă?

De fapt, actualmente nu activez în R.Moldova. Website-ul creat este în grija colegelor mele. Însă am lăsat câteva uşi deschise. Am multe idei, de aceea nu exclud faptul că în viitor să revin cu un altfel de produs pentru piaţa autohtonă.
Toată atenţia şi forţele mele sunt orientate acum spre cariera mea din Frankfurt. Ritmul e alert, timpul e mereu puţin, însă cu dedicare şi un time management bun, reuşesc să fac faţă.

5) Cea mai frumoasă parte din viaţa de stilist?

Cea mai frumoasă parte din viaţă unui stilist consider că sunt rezultatele finale! Atunci când reuşesc să schimb imaginea unei persoane, să contribui esenţial la schimbarea şi dezvoltarea stilului personal sau atunci când văd poze din campaniile publicitare create de mine, afişate prin oraş sau printate în reviste e o satisfacţie psihologică enormă.
La fel, consider că e frumos chiar şi procesul de creare, dar şi oamenii care se ivesc în cale. Personal, întîlnesc mereu oameni creativi, ingenioşi, cu care împărţim aceleaşi viziuni.

21200911_701774256682012_8440773267353397191_o

6) Trei trucuri simple care pot îmbunătăţi o ţinută.

E simplu să transformi o ţinută simplă sau banală. Pentru a arată mai chic optaţi pentru:
– o eşarfă în contrast cu outfitul
– ruj roşu
– kitten heel pumps
Tip: uneori e suficient doar să prindeţi părul într-un coc messy cu cărare pe mijloc, să aveţi atitudinea necesară şi Voila! sunteţi gata .

7) Trei trend-uri pentru toamna-iarna anului 2017.

-culoarea roşie (chiar şi all red outfit)
-anii `70
-hainele şi accesoriile din catifea (atenţie însă că într-un outfit să folosiţi doar o piesă din catifea pe care să o combinaţi armonios)

18698499_660823324110439_4693640125882344533_n

8) Ce gafă vestimentară te deranjează cel mai mult?

E dificil să vorbim despre greşeli într-o perioadă în care poţi purta practic orice. Prin haine oamenii îşi arată personalitatea, statutul social sau transmit un mesaj şi îşi creează imaginea de care au nevoie. Fiecare e liber să se afirme prin haine şi am învăţat să nu judec.
Da, sunt câteva reguli de stil de bază, însă şi acestea îşi pierd acum din valoare. Creativitatea şi sfidarea regulilor, asta acum se poartă.

9) Şi stiliştii fac greşeli?

Stiliştii nu fac greşeli, ei pot fi mai mult sau mai puţin inspiraţi ☺

16939298_617634998429272_3617422995447937811_n-2

10) Câteva sfaturi utile pentru cei care fac shopping în timpul reducerilor de la sfârşit de sezon.

Deseori în perioada reducerilor, oamenii au tendinţa de a cumpără tot ce văd doar pentru simplul fapt că e mai ieftin, indiferent dacă au nevoie de acele piese sau nu.
Nu cumpăraţi haine de sezon şi de care vă veţi plictisi după câteva săptămâni.
Reducerile sunt perfecte pentru a investi în calitate: pulover din caşmir, geacă din piele, trench clasic, dar şi pentru a adăuga în garderobă ceva deosebit: precum o rochie de seară mult dorită etc. Nu cumpăraţi haine la kilogram. Cel mai bun mod de a economisi este să investiţi în calitate.

Sursă foto: Arhivă personală
Jurnalist: Bîrcă Corina

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.