To top

Bohemique: Stil, eleganță și rafinament

3 Nov

Bohemique: Stil, eleganță și rafinament

După cum am menționat  și în editorialul de ieri, am rămas impresionată de un nou studiu floristic din Chișinău. Acesta are și o denumire foarte selectă, Bohemique , fiind un cuvând care transmite eleganță și un aer boem. Pentru ca să îți creezi și tu o părere despre acest  studio  floristic  din Chișinău, am invitato pe frumoasa Diana Osadcenco la o ședință foto. Frunze colorate, soare,  cafea și un buchet de flori au fost incredientele  pentru o zi perfectă.

Totuși am fost curioși să aflăm mai multe detalii despre acest  mic colț de rai, astfel că l-am provocat pe Gheorghe  Chiciuc la un mic interviu. Eu te invit să admiri o ședință de poveste și să afli cine stă în spatele acestor buchete minunate.

DiOs2

 • Cand ai început această afacere și ce te-a inspirat în crearea ei?
 • Afacerea am lansat-o acum 2 luni jumătate, dar am lucrat la pregătirea ei considerabil mai mult. Ideea unui studiou floristic a fost inspirată de Paris, de metafizica acestui oraș atemporal, de faptul că Paris se identifică în percepția mea cu arta, în formele ei multiple: literatura, sculptura, arhitectura, muzica clasică, pictura. Ador arta deoarece educă în noi careva valori, și dacă privesc retrospectiv, cred că anume acele valori preluate ( conștient sau inconștient ) din artă au contribuit la vizualizarea modelului de bouquet pe care-l vedeți astăzi.
 • Ceea ce faceti voi estea foarte elegant și frumos. Cine creează designul și cât de grea este această muncă?
 • Design-ul este creat de către mine, combinațiile dintre culorile florilor și a coșulețelor, armonizarea culorii coșulețului și a culorii panglicii.Nu pot să zic că sunt împovărat făcând design floristic. Adevărat, e o afacere nuanțată, florile sunt pretențioase, solicită cogniții de întreținere și multă muncă, uneori rutinoasă, dar mă identific cu activitatea pe care o fac, cumva mă purifică.
 • DiOs1
 • Am observat deja că se deschid tot mai multe afaceri floristice de acest gen. Nu va este frică de concurență?
 •  La moment suntem specializați doar pe conceptul florilor în coșulețe, de aceea nu avem motive pentru temeri deoarece designul industrial este patentat la AGEPI pentru ambele modele de coșulețe și pentru încă câteva analogice, o cerere de înregistrare a modelului industrial oferind posibilitatea de a patenta până la 99 modele.Până la urmă concurența este un indicator al faptului că în sfera dată există cerere, mai mult ca atât concurența stimulează creativitatea.
 • Prin ce o să încercați să cuceriți publicul, pentru ca să rămână clienții voștri fideli?
 • Îmi place enorm de mult felul în care este tratată Holly în interpretarea lui Audrey Hepburn în filmul „Breakfast at Tiffany’s”, de către vânzătorul de bijuterii. O cunoștea, îi cunoștea starea financiară, era conștient că nu va cumpăra bijuterii așa cum nu a cumpărat și restul dăților, dar de fiece dată o trata într-o manieră superioară, de parcă cifra de afaceri a boutique-ului depindea numai de Holly.Tindem să tratăm clienții noștri în maniera sus-menționată. Cred că atitudinea pe care o demonstrăm clienților se materializează în viabilitatea afacerii.

  În fapt, există elemente identitare care ne deosebesc de restul, dar nu aș vrea să știrbesc din imaginea concurenților, de aceea las consumatorii să descopere singuri avantajele și să facă concluziile proprii.
 • DiOs5
 • Cine sunt clienții voștri?
  Sintetic exprimat, clienții noștri sunt oameni care fac declarații într-o manieră non-verbală prin ceea ce oferă. Sunt oameni „cu nuanțe”, oameni pentru care imperativ contează aspectul, maniera. Raportat în special la bărbați, sunt acei bărbați care doresc să demonstreze că femeile lor fac parte din structura intimă.
 • 3 motive pentru care ar trebui să cumpărăm flori marca Bohemique.
  – nu există analog
  – cu siguranță vor însenina chipul cuiva special
  – florile marca „Bohemique” sunt procese, nu obiecte
 • Un mesaj pentru clenții voștri și cititorii revistei Fashion Bobor.
 • Aș sugera să fie selectivi, să aibă criterii de selecție bine definite, în special, bărbații, deoarece uneori avem o singură șansă de a provoca o emoție, de a crea o impresie, de a fi asociați cu o stare de spirit și în consecință de a fi percepuți de către femei într-un fel anume.
DiOs4

DiOs6
DiOs7
DiOs8
DiOs9
DiOs10
DiOs11
DiOs12

Fotograf: Vadim Putregai 

Local: Pani Pit

Bohemique- Studiul Floristic
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.