To top

Andreea Esca: Lucrurile se fac încet, cu pasiune, muncă, seriozitate și dragoste

27 Jul

Andreea Esca: Lucrurile se fac încet, cu pasiune, muncă, seriozitate și dragoste

Esca-2

Este vedeta știrilor Pro TV București, o femeie care inspiră și transmite multă elegantă prin cuvinte și atitudine. Ne-am dorit mult o discuție cu celebra Andreea Esca, astfel că într-o dimineață caldă de vară ne-am permis să îi facem o vizită în redactia Alistmagazine. Andreea este o femeie care emană încredere, fericire, simplitate și iubire. În redacția ei ne-am simțit ca acasă, asta pentru că are niște colegi superi faini. Sigur ca vrei sa afli cum a decurs discuția noastră, așa că te invit să ni te asociezi la interviu.

Esca-2

1) Ultima dată te-am urmărit cu atenție la un eveniment din Chișinău, la care ai participat ca si ambasadoare a unui brand de cosmetice, dar și vedeta Pro TV. Ce s-a întâmplat de atunci în viața?

De atunci muncim la fel, suntem în aceeși direcție, încercăm să dezvoltăm cât mai mult site-ul alistmagazin.ro, atât din punct de vedere online, cât și a evenimentelor și proiectelor pe care le avem ofline legate de acest brand. Oricât de mult nu ne-am dezvolta online, eu am ramas cu un atașament extraordinar pentru tot ce înseamnă întâlnirea cu oamenii și nu cred că un contact personal poate fi înlocuit de un contact online. Cred că la un moment dat se simte acel ecran care se află între doi oameni, indiferent că se cheamă ecranul televizorului sau calculatorului. De aceea încercăm să avem tot felul de activități pentru a ne întâlni cu cititorii, cu oamenii care de fapt vorbim prin intermediul site-ului.

2) Ești foarte fresh în această zi, de fapt cum încep diminețile tale, ce miros au?

De obicei merg la sport, iar mai apoi am foarte multe întâlniri, pentru că avem multe proiecte și atunci trebuie să discuți cu oamenii. După, vin la redacție, unde am o echipă foarte veselă și optimistă. Aici au loc foarte mult o mare parte din ceea ce înseamnă filmări, iar mai apoi mă îndrept spre Pro TV.

13096130_1025301440884877_1903106513815749191_n

3) Dacă tot ai menționat de filmări, site-ul tău conține foarte mult video, aceste este puntul său forte?

Pentru mine este un un loc în care am adunat toată experiența pe care am acumulat-o de-a lungul timpului în toate mediile în care am lucrat și sigur că am venit cu partea din televiziune la care cred eu că mă pricep cel mai bine, pentru că o fac de multă vreme. Am combinat-o cu ceea ce înseamnă experiența din print, atunci când vorbim de calitatea materialelor și conținul lor. Cred ca e bine că am găsit un loc în care aceste lucruri să se îmbine și să ofere un tot plăcut pentru toți cei care citesc.

4) Cine sunt oamenii din echipa alistmagazine.ro?

Oamenii pe care i-am ales pentru aceste proiecte sunt persoane tinere care nu au mai făcut asta înainte, dar cred că au potențial și, mai mult decât orice, au entuziam. Cred că la baza oricărui lucru care are succes se află foarte mult entuziam și pasiune, adica prefer să fie cineva care nu are mulți ani de experiență, dar pe care să îl văd că este fericit. Cineva vine în fiecare zi la birou abia așteptând să facă ceva, decât cineva cu experiență, dar pe care l-aș vedea că vine aici ca la un simplu job. Niciodată nu am suportat expresia asta – mă duc la muncă.

13524310_1058036890944665_1672797613867054267_n

5) Andreea, tu ești admirată de milioane de femei. Cum este sa fii sursa lor de inspirație?

Să știi că nu am depus un efort ca să fiu într-un fel anume și să reprezint ceva pentru cineva, dar sigur că este plăcut când oamenii găsesc în tine o sursă de inspirație. Mi-aș dori foarte mult să existe femei pe care să le urmez și care să creeze o noua generație, nu neapărat asemenea mie, dar a oamenilor ca mine, adică acelora care au înteles că lucrurile se fac încet, cu pasiune, muncă, seriozitate și dragoste. Noi am fost educați într-un sistem care cred că a fost foarte bun, să nu i-ai nimic de-a gata și să nu crezi că totul este pentru totdeauna, un sistem care nu te lasa sa te culci pe o ureche. Am fost educați cu un respect foarte mare față de munca, fata de colegi, față de noi înșine și asta cred ar trebui să se pastreze în partea asta de respect și a unor valori care chiar sunt importante.

6) Care crezi că sunt valorile cele mai importante pentru o femeie modernă?

Eu cred că o femeie modernă sau o femeie în general trebuie să aibă foarte mare încredere în ea, trebuie să realizeze că are o putere extraordinară atât asupra societății cât și asupra familiei, asupra tuturor celor care o înconjoară și nu ar trebui să se simtă niciodată inferioara într-o anumită situație. Cred ca femeile pot face absolut orice își doresc, important este să vrea. Am vorbit odată cu cineva și încercam să îi explic că nu trebuie să o privim pe o femeie care stă acasă, are grijă de copii și face mâncare, ca și cum ar fi inferioară uneia care are carieră. Pentru că este o prostie. În primul rând, să stai acasă și să ai grijă de copii și de bărbat, este mult mai greu decât să pleci la serviciu și să vii acasă. Cred că important este ceea ce o face pe ea fericita, nu pe mama, sora, bunica sau societatea. Dacă într-adevăr te face fericită cariera sau simplul fapt că ești casnică, atunci exact așa încearcă să faci. Dacă tu simți și recunoști că e mai bine să fii la job și să iei acest interviu, decât să plimbi copilul în parc, atunci asta trebuie să faci. Acum se poate, femeile au posibilitatea să trăiască din ceea ce fac ele și cred că e momentul când trebuie să facă anumite lucruri. Mai este ceva, în toată aceasta epocă nu trebuie să cădem în capcana asta a concurenței cu bărbații, este un feminism exagerat care nu duce la nimic bun. De ce ar trebui ma rog să fiu egală cu un bărbat, în ce sens?
Vreau să fiu egală ca să schimb roata de la mașina, nu mai bine să sun eu un domn? Trebuie să avem o limită și să ne folosim avantajele noastre ca femei, or de multe ori noi vrem cu tot dinadinsul să fim ca un barbat. Doar ca asta nu îți aduce doar beneficii. Trebuie să fii conștientă că poți face toate lucrurile alea, adică da, poţi să schimbi roata aia, dar nu vrei. Poţi să fii ca un barbat, dar nu e mai bine sa fiu feminină și să îmi pun atuurile de femeie? Sigur, excepție fac atitudinile misogine, când nu poți lua un job pentru că ești femeie. Dar oamenii nu fac lucruri decât dacă tu le permiți. Tu le permiți prin atitudinea ta, prin felul în care ești și ei văd dacă au sau nu au loc. Un om te simte dacă ești slab, fie că e bărbat sau femeie. Dacă tu ești sigură pe tine, transmiți asta și nimeni nu o să aibă curaj să te ducă într-un loc în care nu îți dorești.

13418790_1049664041781950_7569102590271703993_n

7) Cum arată fericirea prin ochii Andreei Esca?

Eu sunt fericită dacă realizez un interviu pe care doream să îl fac demult, atunci sunt foarte fericită. Sunt fericită pentru că sunt sănătoasă și ai mei sunt sănătoși, sunt fericită într-o zi când ajung la mare și văd apa sau vin copii mei cu note bune sau îmi povestesc ceva. Sunt multe lucruri care te fac fericită, dacă le permiți asta.

8) Apropo, fetița ta ți-a luat recent un interviu, cum a fost? Ți-a pus întrebări pe care acasă nu a avut curajul să le pună?

Fiica mea mi-a pus niște întrebări interesante, noi vorbim despre orice acasă, dar niciodată într-un mod așa oficial. Ea este o persoană foarte deschisă care vorbește cu mine orice. De cum îți spuneam mai sus, depinde cum te prezinți. Ei astfel au simțit să vorbească și nu le-a fost teamă, dar asta se duce de la tine prima dată ca să poți primi un răspuns pe măsură. Îmi place de ea pentru că este liberă și asta este foarte important, să vorbești și să știi ce vrei, dar cred că asta și școala îi învață.

5ertg

9) Tu cum îți educi copiii, ești o mamă severă?

Eu cred că copiilor trebuie să le oferi dragoste, sunt nișe copii care se simt iubiți și care vor avea încredere în ei. Toate lucrurile rele pornesc de la lipsa de iubire. Ei trebuie să simtă că îți pasă de ei, că te ocupi, ca eşti acolo pentru ei și te preocupă ce fac. Chiar am luat un interviu unui pediatru american și el îmi spunea că toate problemele mari ale copiilor pleacă din punctual în care ei nu se mai simt suficient de iubiți și băgați în seamă. Noi, de exemplu, facem un joc în fiecare seara și povestim care au fost cele mai interesante lucruri în ziua respectivă. Copii fac până la urma ceea ce văd acasă si chiar dacă o mai iau razna, tot se întorc la valorile care au fost învățate în familie, pentru că alea sunt cele mai puternice.

10) Dacă vorbim despre familie, care a fost cea mai importanta lecție învățată de la mama ta?

Mama a fost o persoană avangardistă și cu un pas înaintea timpului, mama mereu îmi spunea: traiește-ți viața, distrează-te. Țin minte că nu aveam chef să mă duc la o petrecere sau îi ziceam că nu am chef să mă duc la întâlnirea aia. Or mama mereu îmi spunea sa merg, că altfel nu ma mai întâlnesc cu oamenii aceștia și în ziua de azi la fel îmi spune. Mereu îmi spune să nu ratez nimic, nici o întâlnire și nici un lucru care poate fi făcut, pentru că nu știi ce poate să iasă din asta. Cred că asta a fost cea mai importanta lecție pe care încerc să o transmit Alexiei, să fie deschisa. Alexia îmi spunea că nu are chef să plece de exemplu la atelierul de bătut cui, eu îi zic insa că acolo ar putea poate să întâlnească un regizor care sa o invite la o probă pentru un film. Nu știi unde se poate întâmpla ceva care de fapt este soarta ta, trebuie să te duci oriunde, să fii deschis la orice, chiar dacă în secunda aia nu ți se pare interesant, acolo poate să ți se întâmple ceva care să te duca spre altceva. Cred că cea mai importantă lecție este să fii deschis și curios, pentru că niciodată nu știi de unde sare iepurele.

11) Care a fost ultima provocare pe care ai acceptat-o?

Ultima provocare pe care am acceptat-o a fost această emisiune pe care o realizez la Europa Fm. Îmi era foarte frică și din acest motiv am acceptat, pentru că am fost crescută în ideea că dacă îți este frică, atunci trebuie sa încerci. Mi-a fost foarte teamă, pentru că nu făcusem niciodată radio și nu știam cum o să îmi fie, dacă o să îmi iasă. Nu știu dacă o să am suficienți invitați, deoarece de fapt invitați care să îți placă întradevăr sunt 19 -20 și după aia ce faci? Acum îmi place foarte mult și am feedback foarte bun. Sunt oameni de o calitate extraordinară care ascultă emisiunea aceasta și asta ma inspira.

12823425_1005676082835717_9042944439560875192_o

12) Când ai început să lucrezi la radio, soțul tău te-a încurajat pentru că vorbești mult, dar despre acest site ce a zis?

Da, m-a încurajat pentru că de multa vreme îmi spune că viitorul este online și trebuie să fii acolo. Îmi părea că dacă tot o să ne mutăm online o să moară revistele și eu am nostalgia mirosului de tipar, dar pe urmă mi-am dat seama că este complicată partea de distribuție a revistelor. La revista The One eram terorizată în fiecare lună, pentru că distribuția era proastă și nu vedeam nicăieri revista. Am zis să mergem online că online poate să ne citească oricine și oriunde și nu mă mai doare capul că nu ajunge noul număr la chioșc. Plus este partea aceasta de video pe care la revista nu puteam să o folosesc.

13) Vreau să vorbim despre modă. Deseori ești criticată de Iulia Albu, dar ai primit și un trofeu WOW de la ea. De fapt, te deranjează criticile?

Nu pot să țin cont de cineva care vine cu o găină în cap, sigur că aș ține cont dacă mi-ar zice cineva pe care l-aș admira din punct de vedere vestimentar, dar așa mi se pare puțin ridicol. Chiar nu mă deranjează și nu pot să iau în seamă un asemenea personaj, dacă îmi spune Living King că uite ar trebui să pui întrebările astea sau astea cu siguranță aș fi foarte atentă, în cazul ăsta insa mi se pare amuzant și nu am cum să iau în seamă așa ceva. Mereu m-am îmbrăcat cum am avut chef, consider că este important să mă simt eu bine în hainele respective și să îmi vină bine. Sigur că cer păreri, dar cer niște păreri de la oameni pe care eu îi consider capabili să îmi dea mie un feedback. Îl întreb pe soțul meu care știu că are gust, fiind un om educat în Franța.

14) Mai păstrezi acasă sacoul roșu?

Sigur, cum să nu?

15) L-ai vinde pentru o sumă fabuloasă de bani?

Nu, pentru mine banii niciodată nu au fost importanți. Am făcut mereu lucrurile care mi-au plăcut și cred că și de aia au venit banii. În cazul meu mereu a fost așa. De exemplu de curând aveam de făcut un lucru și erau niște bani de luat în seamă, dar în ziua aia chiar nu puteam să fac aia, pentru că aveam altceva care mi se părea mai interesant. Şi nu m-a interest ca am pierdut banii. Eu în ziua aia vroiam să fac altceva ce mi se parea mie ca e mai ok și așa am făcut. Peste o săptămână m-au sunat oamenii aia pentru care trebuia să fac job-ul respectiv și mi-au spus că s-a amanat și ca pot să îl fac săptămâna viitoare. Uite că lucrurile vin dacă trebuie să vină.

andreea-esca-de-19-ani-la-ora-19-00-de-ziua-protv-prezentatoarea-stirilor-pastreaza-traditia-va-purta_size19

16) Contează brandul pentru tine?

Chiar nu contează, dacă îmi place ceva, cumpăr. Dar nu plec special la shopping, cumpar doar dacă trec pe undeva și văd ceva în vitrina. Câteodată deschid site-urile și fac shopping online. Dacă plec acum în America în vacanță, știu că acolo voi pleca să dau o tură prin magazine.

17) Dacă nu preferi branduri vestimentare, atunci cu siguranță preferi branduri cosmetice, folosești Melkior?

Da, folosesc mascara Melkior, dar sunt obiectiva și când a aparut acest brand nu l-am folosit până nu m-a convins Alex.

18) Cum te relaxezi în weekend?

În weekend de obicei petrecem cu toți patru și mergem fie la munte iarna, la mare vara sau la casa pe care o avem în aproprierea Bucureștiului. Deseori mergem la film sau la teatru.

19) Seara gătești în familie?

Nu gătesc, nu prea mă pricep. Alex face mancare gustoasa și deseori ieșim la restaurant, ceea ce nu vă recomand.

20) Cum te surprinde soțul tău, cum mențineți dragostea in cuplu?

Cred că se menține prin faptul că ne plac aceleași lucruri, cred că e ca și mine destul de spontan și dacă mâine dorim să plecăm undeva, ne-am urcat in masina și mergem, nu suntem genul de oameni care să ne organizăm cu o săptămână înainte. Cred că pentru mine contează foarte mult că mă susține și că mă ajută profesional. Noi, femeile suntem impulsive și avem nevoie de părerea unui bărbat pe care este bine sa il ascultam, pentru că de multe ori ei au dreptate.

vedetele-din-romania-si-au-pus-in-valoare-picioarele-tonifiate-in-rochii-elegante-si-sexy-la-un-eveniment_4

21) Ai un ten foarte luminos, care sunt secretele tale de frumusețe?

Mă dădeam cu cremă pe la 20 de ani, dar acum nici măcar asta nu fac. La saloane merg rar, nu am răbdare să stau ore când mă gândesc la câte aș putea face în timpul acesta. Merg la masaj cam o dată pe săptămână și foarte rar îmi fac o mască de păr.

22) Ai un mesaj pentru cititorii Fashion Bobor și fanii tăi…

Să fie ei însăși, să facă ce le place, să se bucure de fiecare lucru mărunt pe care nu îl obervă în mod normal, dar care ii poate face fericiti. Mereu te gândești la niște lucruri mari când zici că vrei să fii fericit. De fapt poți sa fii fericit într-o seara când miroase frumos afara și admiri stele pe cer, dacă reușești să înțelegi asta și să ți se întâmple este extraordinar. Să aiba încredere în ei și să nu îți dorească să fie alții. Să își dorească să fie ei fericiți.

Susra Foto: Arhiva Personală

Interviu realizat de Sofia Palade și Lucia Tuchila

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.