To top

Alexandrin Buraga: Primul pas în a fi respectabil este sa arăți respectabil

8 Jun

Alexandrin Buraga: Primul pas în a fi respectabil este sa arăți respectabil

IMG_1304

Alexandrin Buraga este arhitectul care se bucură de un succes fabulos acasă, cât și în România.  El nu se evidențiază doar prin proiecte remarcabile, dar și un stil vestimentar care transmite multă eleganță și atitudine. Pentru că moda îl inspiră și face parte din viața lui, l-am provocat la o ședință foto stilată. De data aceasta am dorit  sa experimenteze  și un alt stil vestimentar, astfel că te invit și pe tine să admiri noul shooting și să citești un interviu la cafeaua de dimineață.

IMG_1304

1. Cum începe o zi de succes pentru tine? 


Pentru mine orice zi este una de succes și începe de fiecare dată planificat, cu ordinea de activități, idei și lista de task-uri pusă pe masă. De ce este de succes?-Petru că o abordez in mod unic, la intensitate maxima. O oră de relaxare o taxez cu alte trei de muncă, iar cheia succesului constă în organizarea eficientă a timpului. Pilonii de bază pe care îmi axez activitățile zilnice sunt: disciplina, munca si ordinea în gânduri, dar și neapărat contribui la dezvoltarea personală.

2.  Abordezi un stil vestimentar elegant, chiar dacă totuși acum poți combina prin elemente clasice și un stil casual. De ce rămâi în continuare fidel acestui stil?

Mereu voi rămâne fidel stilului meu vestimentar din simplul considerent că mă reprezintă – îmi inspiră atitudine, caracter și disciplină. În costum mă simt confortabil și încrezut în sine, de altfel un feeling necesar în activitatea mea. Cred că nu eu am ales acest stil vestimentar, ci el m-a ales pe mine din moment ce nici măcar în weekend nu renunț la cămașă și pantaloni.

IMG_1307

3.  Se regăsește stilul tău vestimentar în schițele pe care le creezi?

Absolut orice concep și orice realizez îmi poartă semnătura, și aici nu mă refer la cea caligrafică ci și a întregii mele personalități – începând cu stilul de viață și terminând cu stilul vestimentar. Abordez individual orice proiect și îi inspir eleganță și originalitate, iar fără o determinare bine definită lucrările mele nu ar fi realizate la un high-level. Cred că orice ai făcut ieri, faci azi sau te gândești să faci mâine crează un impact puternic asupra personalității tale și își definește în societate – ești ceea ce bei, ceea ce mănânci și desigur ceea în ce alegi să te îmbraci!

IMG_1309

4. Ești arhitectul magazinului Atmosphere, fiind unul foarte cunoscut în Romania. Ce poți să ne spui despre aceastî experiență?

Am creat flagship-ul Atmosphere Fashion, o rețea de magazine cu articole vestimentare foarte îndrăgit de femeile din România. Este unul dintre proiectele mele de suflet în care mi-am propus să schițez un spațiu funcțional pe placul femeilor, deci a fost o însărcinare destul de complicată. Provocarea a fost pe măsură, la fel și rezultatele – am creat un spațiu care crează un impact estetic asupra utilizatorului și am expus funcțional articolele de îmbrăcăminte astfel încât acesta să se simtă o simbioză de mister și plăcere de utilizare a timpului destinat shoppingului.

5.  Moda te inspiră în crearea lucrurilor frumoase?

Orice mă inspiră…găsesc frumusețe în fiecare creație a omului, iar moda nu este o excepție. Urmăresc tendințele de sezon și tind să includ elemente distinctive în proiectele mele. Deseori sunt impresionat de o nuanță sau de o formă, care mai apoi o văd că ar putea prinde viață într-unul din proiectele mele.

IMG_1322

6.  Care ar fi proiectul visurilor tale?

Visez să proiectez un landmark, un turn care să impreioneze prin stilul high-tech cu elemente futuriste. Am o deosebită atracție pentru lucrurile mărețe care să aducă un gen de satisfacție ”estetică” oamenilor și nu doar…vreau să scriu istorie și să contribui la crearea spațiilor care să corespundă tuturor necesităților oamenilor

7.  Acum te promovezi și în Bucuresti, vei realiza în continuare un echilbru în cariera ta de acasa și cea din România?

Desigur, nu vreau să renunț la activitatea mea de acasă și nici să mă limitez doar aici. După cum am spus, vreau să scriu istorie, iar istoria se scrie numai prin dedicație și aspirațiile la ceva mai mult. Le reușesc pe toate,  deoarece pot să îmi organizez eficient timpul și să fiu cât mai productiv, iar toate astea nu le-aș reuși fără de o echipă profesionistă pe care am creat-o la Chișinău și la București. Împreună reușim să facem lucruri frumoase și nu ne oprim aici! În viitorul apropiat mi-am pus în plan să mai cuceresc o țară, dar deznodământul îl țin până când în secret!

IMG_1325

8. Ce cărți preferi să citesti?

Prefer să citesc filozofie, sociologie și cărți cu dezvolare personală. Am o admirație deosebită față de scrierile lui Schopenhauer și Frederich Nietzsche.

IMG_1368


9. Pentru că tot suntem în sezonul estival, care este destinația ta ideală pentru vacanță?

Nu am mai fost în vacanță de patru ani. În general, nu imi plac sărbătorile și chiar am o stare depresivă în zilele în care toți se odihnesc. Probabil așa sunt eu de fire – nu am dorința asta de a petrece timpul fără un folos, iar cel mai bun refugiu de probleme, de cotidian este biroul meu.

10. La această ședință foto ai abordat 3 stiluri diferite, în garderoba ta se vor regăsi pe viitor toate aceste piese?

Mi-au plăcut toate trei siluri, însă cel mai confortabil m-am simțit în business – costumul de culoare bourgundi care se potrivește perfect stilului meu de viata. Am îmbrăcat pntru prima dată în ultimii șase ani o perche de jeans, o experiență de-a dreptul unică. A trebuit să îi port câteva minute pentru a mă obișnui în ei – o senzație stranie pentru mine. Am pus ochiul pe sacoul gri asorat la perechea de blugi care mi s-a părut extraordinar mai ales am rămas impresionat de croiala confortabilă și în același timp originală.

IMG_1350

11. Ce mesaj ai pentru toti cei care te urmăresc.

Primul pas în a fi respectabil este sa arăți respectabil.

IMG_1389

IMG_1430

Fotograf: Dima IACOVLEV 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.